Soms, nee, váák bedoel ik, hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. De lekkere combinatie yoghurt met banaan is vast iedereen al bekend, maar yoghurt met banaan en passievrucht en pompoenpitten erbij wordt het opeens wel een heel verrassend ontbijt, dessert of tussendoortje.
Dit heb je nodig 4 personen
500 ml yoghurt
2 rijpe bananen
2 passievruchten
handje pompoenpitten
Zo maak je het
Verdeel de yoghurt over 4 glaasjes. Prak de banaan en schep het vruchtvlees uit de passievrucht. Schep eerst de banaan bovenop de yoghurt en daarna de passievrucht. Strooi er wat pompoenpitjes over en klaar is Kees.
Tip: eet deze yoghurt met banaan en passievrucht na een drukke dag. Passievrucht schijnt namelijk erg kalmerend te werken en daarom is het fijn je dag met dit toetje af te sluiten en tot rust te komen.
Zin in nog meer zoet? Check dan dit ontbijt voor een snelle bananenpannenkoek.
Foto: Anouk Boetzer