Over Jet

Zolang ik me kan herinneren wil ik op de hoogte blijven van wat er speelt, wat er komen gaat, wat voor altijd het beste is en waar je op dit moment moet zijn.

Ik scheurde plaatjes uit magazines van kleding en gadgets wat ik cool vond en heb nog ergens een Moleskine boekje met namen van restaurants met daaronder een kleine recensie. Alles wat nieuw is, wilde ik testen.
Nog steeds struin ik websites af, koop heel veel tijdschriften, observeer wat mensen doen en dragen, scroll meters op Pinterest, lees, ga overal eten en stel heel. Veel. Vragen. Om maar op de hoogte te blijven wat speelt, wat er komen gaat, wat voor altijd het beste is en waar je op dit moment moet zijn. Klinkt obsessiever dan het is, maar zorgt er wel voor dat ik altijd tips heb.

10 jaar geleden gebruikte ik voor het eerst de #tipvanjet. Ik lunchte bij het Rijks (het restaurants van Joris Bijdendijk in het Rijksmusem) en at een broodje babao super de luxe, maakte een foto van het gerecht, zette ‘m op instagram. Dit moest iedereen proeven vond ik. Et voilà daar was #tipvanjet. Nu krijg ik dagelijks berichten met de vraag waar men moet eten, slapen, hoe te koken en welke schoenen te dragen.

Nog steeds struin ik websites af, koop heel veel tijdschriften, observeer wat mensen doen en dragen, scroll meters op Pinterest, ga overal eten en stel Heel. Veel. Vragen.

Ik ben afgestudeerd aan de Hotelschool en heb lang in de horeca gewerkt (waar nog steeds voor een groot deel mijn hart ligt), daarna werd ik editor bij online magazine amayzine.com, ik schreef daar voornamelijk over (gezond) eten en sport. Ik heb vijf boeken gemaakt ( ‘Het boek van Jet’,’ Tips van Jet’ en ‘Uit huis met Jet’, ‘Op!’ en ‘Op! Vega’). Ik schrijf nu (en geef tips dus) als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, sport, koken, restaurants, lijf en geest, ach noem het maar lifestyle. En sinds drie jaar ook over kinderen, want ik heb een zoon die heet Frenkie.

Ik ben lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt mijn artikelen lezen of gelezen hebben in AndC, Santé, Happy in Shape, en het tijdschrift LEKKER. Maar ook op bewegend beeld kun je mij zien in mijn 3-delige serie ‘Niet Gezond Meer’ op NPO3, in het programma Foodmakers op RTL4, ik heb gewerkt voor ‘Wat eten we” op Net5 én ik ben te zien in het programma “Wat eten we vandaag” en “Lekker Snel” op 24Kitchen.

Over dit platform

Tipvanjet.nl is een online magazine. Je leest er persoonlijke verhalen van mijzelf en van vrouwen die mij inspireren. Natuurlijk barst het van de tips. Voor in de keuken, over mode, de liefde, goede boeken, succes, uiteten, beauty, tegenslagen, lifehacks, weekendtrips, thuis ontspannen én tegenwoordig ook over het moederschap.

Het idee: als Jet het tipt, is het leuk.

Wil je contact? Klik dan hier.