Boeken

Het boek van Jet

Van healthy tussendoortjes, workout-food en eten met een date tot koken voor een groep vriendinnen, feesthapjes en een katerontbijt. In Het boek van Jet geeft Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen en een slank lijf wilt hebben, zonder dat het leven saai wordt en zonder veel te streng voor jezelf te zijn.

Het is niet altijd even makkelijk om evenwicht te vinden. En al helemaal niet om in balans te blijven. Om niet door te slaan naar de ene kant: alles super gezond en dan weer naar de andere kant: let it all hang out. Jet laat zien hoe je makkelijk en gezond kookt (van kip uit de oven en zalmburgers met zeekraal tot Crodino-mandarijncocktails en healthy smoothies), ze helpt je te gaan sporten (en je zult zien dat je het leuk gaat vinden) en ze geeft tips voor als je een shitdag hebt (en het recept voor een gezonde variant op Chunky Monkey-bananenijs om zorgeloos een hele bak leeg te kunnen eten).

Tips van Jet (boek)

Tips van Jet

Ik geef je 100 tips om het nieuwe jaar goed te beginnen. En als je dit boek niet in januari maar in juni tegenkomt, werkt het natuurlijk ook. Een happy healthy leven, niet streng en al helemaal niet saai, dat is mijn slogan en dat is dé manier om de balans te vinden. Wie de lat te hoog legt, houdt het niet lang vol. Ik tip je over hoe sporten wel goed te doen is, leg uit hoe blij je wordt van een opgeruimd huis, en dat een dito hoofd zorgt voor meer tijd voor jezelf en je lief. En natuurlijk zijn er ook recepten: makkelijk, gezond en heel erg lekker.

Uit huis met Jet

Dit kookboek is voor iedereen die op zichzelf gaat wonen. Of misschien doe je dat al een tijdje, maar kom je niet verder dan spaghetti met kookroom en kant-en-klare magnetronmaaltijden. Of maak je maar weer een bak yoghurt met cruesli als avondeten, die je met lange tanden leegeet voor de televisie terwijl je denkt: lag er niet nog een zak chips achter de broodrooster? Ik laat je zien dat je voor weinig geld een verse maaltijd op tafel kunt zetten. Weg met die droge pasta, rode saus uit een pot en geraspte kaas die naar plastic smaakt. Het kan véél lekkerder. En gezonder. Makkelijk, snel en goedkoop. Je krijgt allerlei bespaartips van me. Verder vertel ik hoe je low budget de eettafel gezellig eruit laat zien, een slimme voorraadkast inricht en je huis pimpt.

Fratello & Sorella

Hier spreekt een trotse dochter, want mijn moeder heeft namelijk samen met haar broer (mijn oom dus) het Italiaanse kookboek ‘Fratello & Sorella’ ( dat betekent broer & Zus) geschreven

Achttien jaar geleden ging mijn oom Frans op vakantie naar Puglia, het zuidelijkste puntje van Italië in de hak van de laars. Hij werd daar verliefd op de Italiaanse Anna en heeft nooit meer het vliegtuig terug naar Amsterdam genomen. Iets waar misschien iedere moeder voor vreest. Zo niet mijn oma. Die ging meteen op Italiaanse les, spreekt nu vloeiend Italiaans met Anna en verheugt zich ieder jaar weer op een bezoek aan Puglia. En ik ook. Op het bezoekje dan hè. Italiaans begint en eindigt bij mij met ‘buona sera’ en ‘molto molto buono’. Die laatste zin rolt er wel heel vaak en makkelijk uit, maar Frans en zijn Anna zijn dan ook meester-koks.

Mijn moeder Karin en Frans hebben elkaar altijd brieven geschreven, later werden dat e-mails. De mooiste en vooral grappigste brieven zijn gebundeld met daarbij voor elk seizoen een geweldig lekker Italiaans recept. Het boek ziet er goddelijk uit met smaakvolle foto’s waardoor je direct een ticket naar Puglia wil boeken, en ook meteen achter het fornuis wil duiken.