Snelle bananenpannenkoek
Recepten

Snelle bananenpannenkoek

Deze snelle bananenpannenkoek staat in een handomdraai op tafel. Banaan, eieren en havermout that’s it. Dit pannenkoekje is ook handig om mee te nemen. Verdubbel de ingrediënten en maak er meteen twee, want ook koud is-ie verrukkelijk. 

Dit heb je nodig 
Voor 1 pannenkoek

1 rijpe banaan (hoe bruiner, hoe beter) 
1 ei
2 el havermout
1 tl kokosolie (roomboter kan ook) 
ahornsiroop of maple syrup 
blauwe bessen (optioneel)

Zo maak je het

Knijp de banaan in zijn schil alvast een beetje fijn, dat maakt het prakken straks makkelijker. Kluts het ei in een bakje samen met de havermout. Pel de banaan en voeg eraan toe. Roer het geheel goed door tot een smeuïge substantie; een paar stukjes in het beslag is niet erg. Laat een koekenpan op hoog vuur heet worden en voeg de kokosolie toe. Als de olie heet is, mag het beslag erbij. Het wordt een dikke pannenkoek, dus het beslag hoeft niet de gehele bodem te bedekken. Zet het vuur laag en bak de pannenkoek in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Besprenkel met de siroop en strooi er eventueel een handje blauwe bessen over.

  • Tip: om de pannenkoek nog meer te pimpen, kun je een dot kwark of ander fruit toevoegen.

Deze snelle bananenpannenkoek is heerlijk als ontbijt, maar ook deze bircher muesli