Dit is niet de versie met chocolade, ei, slagroom en suiker zoals je ‘m kent en in een restaurant geserveerd krijgt. In deze supersimpele chocolademousse komt zelfs niet één van die ingrediënten aan te pas (zeer vegan-proof voor de liefhebber). Maar hij is wel écht even lekker en vooral een stuk gemakkelijker te maken. Als je maar een blender of staafmixer in huis hebt.
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
2 bevroren bruine bananen; hoe bruiner, hoe zoeter dus hoe lekkerder
1 rijpe avocado
1 eetlepel rauwe cacao
Schil van een sinaasappel Sap van een sinaasappel (optioneel)
Honing of agavesiroop
Zo maak je de chocolademousse
Doe de banaan, avocado en cacao in een blender en mix tot een glad geheel. Als je de substantie te dik vindt, kun je er een beetje sap van de sinaasappel doorheen mengen. Proef nu of je het zoet genoeg vindt. Niet? Voeg dan een beetje honing of agavesiroop toe. Rasp de schil van de sinaasappel en spatel die door de mousse. Als je deze supersimpele chocolademousse niet meteen gaat opeten (kan me niet voorstellen), bewaar het dan voor even in de ijskast.
Denk je heel toevallig aan chunky monkey ijs? Het recept vind je hier. Meer van dit lekkers vind je in mijn boek ‘Uit huis met Jet‘.
Foto: Rolien Nijdeken