Chunky monkey ijs
Recepten

Chunky monkey ijs

Je weet wel, Chunky Monkey ijs van Ben & Jerry’s, waarvan je het liefst een hele bak in je eentje zou willen leegeten. Dat je eigenlijk standaard in huis moet hebben voor als je behoefte hebt aan troost en dat je meeneemt voor iemand met liefdesverdriet. Dat ijs waarbij je bij elke hap weer verrast bent over hoe ontzettend groot die brokken chocolade eigenlijk zijn. Dat ijs dus.

Deze variant is zelfgemaakt. Het is misschien maar simpel bananenijs, maar ik durf  te zeggen dat het nét zo lekker smaakt als die uit de winkel. Kies je eigen lievelingschocolade kiezen. Wel in reusachtige brokken breken, anders is het geen echte Chunky Monkey ijs. Dag voorbereiding, daarna zo klaar.

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

4 rijpe bananen (het liefst die heel bruin-zwarte)
2 grote el kwark (mager of vol, maakt niet uit)
100 g pure chocolade (of een andere soort die je lekker vindt)
15 walnoten

Zo maak je Chunky Monkey ijs

Schil de bananen en snijd ze in stukken. Leg ze, in een plastic zakje, minstens 4 uur (liever een hele nacht) in de vriezer. Haal ze vlak vóór het maken van het ijs uit de vriezer. Doe de bevroren stukjes banaan samen met de kwark in een kom en pureer met een staafmixer of stort in een blender. Draai, als alles is gemixt, nog even goed met een spatel door de substantie, tot deze glad en smeuïg is. Handel snel, anders smelt het. Als het goed is zijn de bananen zoet genoeg, anders kun je wat honing toevoegen. Breek de chocolade in grote brokken en de walnoten in tweeën. Spatel dit door het ijs en eet meteen op, maar dat was je vast al wel van plan.

Chocolade fan? Dan is dit recept voor simpele chocolademousse ook wel iets voor jou.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk