slaaptips
Lijf & Geest

Handige slaaptips

Als je moeilijk in slaap komt of je slaap wordt verstoord, dan kan dat een behoorlijk effect hebben op je humeur. Dat moeten we niet hebben. Een goede nachtrust is het begin van het halve werk en dat heb je ook deels zelf in de hand. Ik geef je slaaptips.

Nog één hoofdstuk

Hop, telefoon buiten de slaapkamer en leg een boek op je nachtkastje. Door te lezen sluit je de dag rustig af wat je slaap positief beïnvloedt. Het is óók nog eens goed voor je algemene ontwikkeling. Win-win dus!

Ogen dicht

Al helemaal als je gordijnen niet helemaal verduisterd zijn, doe dan een slaapmasker op. De zachte druk op je ogen geeft ook rust en vaker slaap je er ook wat langer door omdat je niet wakker wordt van het licht. Er bestaan ook verzwaarde oogmaskers die extra druk geven en die je als heel ontspannen kunt ervaren.

Op een kier

Raam open, want frisse lucht zorgt voor een diepere slaap. En als je dat toch niet zo fijn vindt kun je ook een halfuur voordat je gaat slapen even het raam openzetten voor wat frisse lucht. 

Spray spray spray

Oké, toegegeven: je kúnt zonder, maar het is zo luxe en heerlijk. Een kleine moeite en betaalbaar. Je hebt ontzettend veel verschillende kussensprays. In de geuren lavendel, jasmijn en rose bijvoorbeeld, daar word je lekker rustig van en ik vind het gewoon supersjiek. Kleine moeite, groot effect. 

Dromenland

Inkoppertje, maar zorg eerst eens voor het lekkerste bed van de wereld. Ik heb mijn vriend op een zondagochtend meegesleurd naar de Beter Bed-winkel in Villa Arena. Daar staat midden in de zaak een Beter Slapen ID . Dat wil zeggen: een bed. We trokken onze schoenen uit en gingen erop liggen. Je voelt een soort massageachtige bewegingen in je rug en benen; een relax moment. Na tien minuten liggen leest het slimme apparaat uit, door middel van drukpunten, welk matras het beste bij ons past. Inmiddels slapen we er thuis ook op. Het is een dik matras, het is zacht, het is perfect. Mijn vriend Ward had vaak rugpijn als hij wakker werd en die pijn is helemaal weg.  

(De pyjama die ik op de foto draag is van Love Stories en ik moet eerlijk zeggen: een leuk niemendalletje zorgt ook voor zin in je bed. Het moet wel comfy zitten en al helemaal niet te strak.)

Deze post over slaaptips is geschreven in samenwerking met mijn partner BeterBed. 

Nog meer slaaptips? Lees hier over meditatieapps voor rust in je kop.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk