servieswinkel
Amsterdam

Mooiste servieswinkel

Opeens zat ie er. Een servieswinkel. Nog nooit gezien! In de Westerstraat in Amsterdam. Ik fietste erlangs toen ik onderweg was naar een plek om iets te eten. Een winkel met Alleen. Maar. Servies. Antiek, vintage, tweedehands, hoe je het wil noemen. Borden opgestapeld tot wel een meter hoog. 

Mijn hartslag sloeg over en omdat ik zó enthousiast was van al het moois dat ik zag ben ik weer met lege handen weggegaan. Ik moet op een later moment terug om alles nog eens rustig te bekijken en vooral te bedenken: wat heb ik nodig, wat ga ik gebruiken (zie je, ik word wel volwassen!)?

Deze servieswinkel heet Tableware Amsterdam en is een tip voor iedereen die gek is op tafeldekken. Als je aan de linkerkant binnenkomt zie je een wandje met glazen, én ik zag vooral heel mooie coupes, want die zijn zoveel leuker (en drinken lekkerder!) dan champagneflutes. En als je er geen champagne uit drinkt kun je het ook nog gebruiken als ijscoupe. 

Tableware Amsterdam Boutique
Westerstraat 139, 1015 LZ Amsterdam

Nog meer leuks voor op tafel? Lees hier over de mooiste bloemenwinkels van Amsterdam

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk