mooiste-bloemenwinkels-in-amsterdam

Blijmakers

Mooiste bloemenwinkels in Amsterdam


Of je nou een bos voor jezelf koopt of voor een ander, je kikkert er altijd van op. Dus ik zou zeggen: doe jezelf een plezier of wees eens lief voor een vriend, vriendin, moeder, opa of oma. Dit zijn mijn favoriete bloemenwinkels in Amsterdam.

Van Baerle Bloemen

Van Baerlestraat, tegenover 58
Ik houd nooit zo van die voorgemaakte boeketten, behalve bij deze zaak. Voor 25 piek (inderdaad niet heel goedkoop) heb je echt een fantastische kleurrijk boeket. Dus bespaar jezelf keuzestress tussen al die bloemen en koop een kant en klaar boeket.

De Keijzer Bloemen

Postjesweg 1
Er is niet altijd ontzettend veel keus, maar de bloemen zijn goedkoop en hartstikke vers.

Madelief

Haarlemmerdijk 93
Hier koop je fantastisch mooie bloemen per stuk. Ik kies in deze winkel vaak maar vier of vijf stuks. Hoe minder bloemen in een vaas, hoe beter ze tot hun recht komen.

ARJAN

Eerste Helmersstraat 84-C
Arjan heeft altijd heel veel kleur en veel keus. Elke dag worden hier weer verse bloemen aangeleverd en zoveel mogelijk uit het seizoen. Ook het papier om het boeket heen is hartstikke chic en feestelijk: ook belangrijk.

Bloemenhoek Admiraal

Hoek Admiraal de Ruijterweg en de Willem de Zwijgerlaan
Heel veel keus en een supergoede prijs/kwaliteitverhouding.

Prinselijk Gebonden

Herenstraat 13
Kijk uit, want hier word je gek van de hoeveelheid moois. Kies ook eens voor een heel klein kort boeketje, dat is weer eens wat anders dan een grote bos voor een grote vaas.

Supermarkt DEEN

o.a. Rijnstraat 151
Ja! Eén van mijn geheimen. De supermarkt DEEN heeft vaak een groot, super betaalbaar assortiment met bloemen die ongelofelijk lang goed blijven. Ik koop dan drie soorten bossen en maak er thuis een mooi boeket van voor thuis of om aan iemand te geven. Een boeket bloemen in papier rollen lukt mij trouwens nooit netjes, dat is echt een serieuze kunst. Als ik écht een slechte ‘bloemen verpakken-dag’ heb, draai ik er een rood-wit vleestouw om de takken, dat kan ook prima.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk