Bulgur is een leuk product als je eens wat anders wilt dan quinoa, rijst of couscous. Deze graansoort is heel makkelijk te bereiden (TipvanJet houdt van makkelijk). Deze salade van bulgur en gegrilde groente met feta is bovendien ook erg lekker met geroosterde nootjes. Dit recept is voor twee personen, maar het is ook een ideale salade om voor een grote groep mensen te maken, verdubbel dan de hoeveelheid of om volgende dag mee te nemen als lunch.
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
150 gram bulgur
2 rode uien
3 gekookte bietjes
4 wortels
4 tenen knoflook
100 gram verse spinazie
150 gram feta
1 theelepel mosterd
3 eetlepel azijn
5 eetlepel olijfolie, plus extra naar smaak
zeezout en peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur zoals op de verpakking staat en zet apart. Snijd de rode uien in brede ringen, de bietjes in parten en de wortels in stukken van ongeveer 3 centimeter. Leg de bietjes en wortels op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, bestrooi met wat zeezout en peper en zet het 1 uur in de voorverwarmde oven. Voeg na 40 minuten de hele tenen knoflook en de uienringen toe.
Maak een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie en breng op smaak met zeezout en peper. Meng de groente en ui uit de oven met de spinazie en bulgur. De teentjes knoflook kun je erboven uitknijpen. Giet de dressing eroverheen, hussel nog even goed en schep alles in een leuke schaal. Strooi er feta overheen en de salade mag op tafel.
Deze salade van bulgur en gegrilde groente is ook heel makkelijk mee te nemen voor als lunch in een Tupperware bak.
Fregola is een goed alternatief voor bulgur. Deze fregola salade met groene asperges is ook erg lekker, al zeg ik het zelf.