Plaattaart met venkel en geitenkaas
Recepten

Plaattaart met venkel en geitenkaas

Dit is een geweldig lekkere, plaattaart met venkel en geitenkaas en ik maak het mezelf altijd makkelijk door een rol bladerdeeg te kopen. Ik laat die taak toch liever over aan de bladerdeegvakmensen. Dit recept is met venkel en geitenkaas, maar je kunt eindeloos variëren met verschillende groente, kaas, olijven, ham. 

Dit heb je nodig
Voor 6 personen 

1 rol bladerdeeg
2 venkelknollen
1 takje verse tijm
150 g zachte geitenkaas honing (optioneel)
1 el pijnboompitten
olijfolie, om in te bakken en mee te besprenkelen zeezout en grove peper 

Zo maak je het 

Verwarm de oven voor tot 200 °C. 

Leg het vel bakpapier op de bakplaat en rol het bladerdeeg erop uit. Vouw de randen één keer naar binnen. Prik gaatjes in het midden en schuif de plaat 15 minuten in de oven. 

Snijd de venkel ondertussen in dunne plakken van ongeveer 1⁄2 centimeter. Verhit de koekenpan met olijfolie en bak daarin de venkel om en om in ongeveer 10 minuten gaar. Haal uit de pan en strooi er wat zout overheen. 

Haal het bladerdeeg uit de oven. Verspreid de venkel over de plaattaart, bestrooi met tijm, verkruimel de geitenkaas erover en druppel er nog wat extra olijfolie en eventueel een beetje honing over. Schuif de plaat opnieuw 10-15 minuten de oven in. 

Rooster ondertussen de pijnboompitten in de koekenpan. Let op dat ze niet te donker worden. 

Haal de plaattaart met venkel en geitenkaas uit de oven en laat iets afkoelen. Bestrooi met zout en peper. Garneer met de pijnboompitten en munt en serveer. 

Tips:
Gooi het groen van de venkel niet weg! Juist Leuk en lekker om te gebruiken als garnering. Vind je pijnboompitten toch iets te duur (wat ik begrijp!), gebruik dan pompoenpitten. Ook lekker met een handje verse muntblaadjes. 

Voor de echte kaasliefhebber zou je ook een blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola) kunnen gebruiken in plaats van geit. 

Dit recept komt uit mijn boek ‘Uit huis met Jet‘. Liever iets anders op het menu vanavond? Probeer deze lekkere risotto met doperwten en chorizo eens.