Namibië
Hotspots

Lodges in Namibië waar je heerlijk slaapt en eet

Afgelopen zomer ben ik voor de tweede keer in Namibië geweest. Nu is het niet het eerste Afrikaanse land waar mensen aan denken als je zegt dat je naar Afrika op vakantie gaat. Maar het is een land met uitersten, niet alleen staat safari centraal maar ook het woestijnlandschap waar je doorheen reist. Niet te missen is het bekende natuurfenomeen de Sossusvlei. Hier kun je de hoogste duinen ter wereld vinden met hoogtes van zo’n 300 m. Kan je het je voorstellen dat een duin zo hoog kan zijn? Met hun rode kleur in de ochtendzon is dit een plaatje om te zien. Het verblijf kan je reis maken of breken dus ik neem je mee langs 4 lodges in Namibië waar je heerlijk slaapt en eet.

Jackalberry Tented Camp
Het is een ware survival tocht om bij dit kamp te komen want het ligt letterlijk in het niks en er is geen normale weg naar toe. Zorg dat je een 4×4 hebt en een gids is geen overbodige luxe. Als je arriveert is het een plek die je meteen vastgrijpt en waar je echt het gevoel hebt dat je even bent afgesloten van de buitenwereld. Dat ben je ook letterlijk want er is geen bereik hier. Het eerste wat je ziet is een gigantische boomhut die je als kind in je dromen al vaak hebt gebouwd. Maar deze staat in Namibië met uitzicht op de savanne. Het eten was er ook heerlijk en helemaal voor zo’n plek zo ver van de bewoonde wereld. Wild is het echt want tijdens het diner kan er zomaar een Olifant een bezoekje aan het kamp komen brengen. 

Ai Aiba Lodge
Het eten was hier echt het allerlekkerste van de gehele reis. Een biefstuk waar je mes letterlijk doorheen valt. Eén van de charmes van Namibie is dat er zoveel diversiteit is in natuur. Het ene moment bevind je je in een savanne en het andere moment in een bergachtig gebied. In dat laatste bevind je je wanneer je Ai Aiba Lodge bezoekt. Je kunt er lekker relaxen of tussen de rotsen naar boven klimmen en eeuwenoude rotstekeningen bekijken. Een klein paradijs op aarde is dit. 

Wolwedans Private Camp
Qua looks wint dit kamp het van alle anderen. Want wat is het hier machtig mooi. En nog charmanter omdat ik hier alleen te gast was samen met mijn familie. Dit kamp bevindt zich in de buurt van de Sossusvlei. In het prive kamp wordt er gekookt en je hoeft letterlijk verder zelf helemaal niks te doen dan te genieten van de natuur om je heen. Niks en niemand om je heen, genietend van heerlijk eten en een goed glas rode wijn. Het kan echt niet beter. 

Okahirongo Elephant Lodge
De laatste in dit lijstje maar zeker niet de minste. Wij waren al een aantal uren onderweg vanuit een rivierbedding naar deze lodge. Maar toen we er in de middag aankwamen met het zwembadje uitkijkend op een supermooi natuurgebied waren we de lange autorit weer vergeten. Een duik in het zwembad of in een van de mooie luxe baden in je kamer zorgt voor een hele relaxte middag. Rond 7 uur ga je aan tafel en zit je aan een heerlijk diner met lichte Italiaanse invloeden, de kamp manager is een Italiaanse namelijk! Dus dat was zeker een succes.

Lodges in Namibie

Wil je op avontuur in Europa waar je ook lekker eet en slaapt? Puglia is dan iets voor jou.

Geschreven door: Jet van Dort

Geschreven door: Jet van Dort