Kamperen in Frankrijk met kinderen
Ga groen

Kamperen in Frankrijk met kinderen

Waar is het leuk om te kamperen in Frankrijk met kinderen?

Ik deed een oproep op Instagram met deze vraag (ik vertrouw vooral mijn volgers, want wat zij leuk vinden is goed!) en dan wel voorál campings in Noord- en Midden-Frankrijk. Wij hebben namelijk een camper, een beauty maar wel een oud beestje, dus heel ver naar beneden rijden durven we niet en daarnaast gaat het ding maximaal 80 kilometer per uur.

En wat kreeg ik ontzettend veel reacties. Het is natuurlijk moeilijk om te weten hoe het écht is want ik ben nergens geweest, maar ik heb alle tips gecheckt en op internet opgezocht en ‘de leukste’ heb ik eruit gepikt.

Wat is belangrijk voor kamperen in Frankrijk met kinderen?Echt groen-groen, niet al te massaal en met water (dat kan een zwembad, zee of meertje zijn, als je maar kunt afkoelen!).

Te beginnen met Huttopia, wat het meest werd genoemd. “Geen schreeuwerige kinderanimatie, alles met hout en erg gezellig,” schrijft iemand op mijn Instagram. Er zijn ontzettend veel locaties in Frankrijk te vinden en werkelijk iedere locatie is wel genoemd, zoals een camping in Versailles, dan kun je ook gemakkelijk naar Parijs. Veel groen en genoeg te doen voor kinderen. 

Kamperen in Frankrijk met kinderen
Onze camper

NOORD

Camping Des Dunes in Camiers ligt aan zee. Het is een oude camping, maar wel gezellig en in de duinen aan zee. Op de website zie ik dat het best groot is. Veel huisjes en stacaravans, maar ook plek voor tenten/caravans en campers. 

Camping Le Rivage is klein, heel simpel, heeft een prachtig uitzicht en met loopafstand naar het strand. En er is een minidorpje. 

Chant des Oiseaux bij Trouville sur Mer. Aan zee! Geweldig uitzicht.

Camping Le Brévedent heeft grote campingplaatsen rondom een meer en ziet eruit als supergezellig, een plek waar iedereen al honderd jaar met veel liefde werkt. Er is muziek, er wordt iedere avond vers gekookt en er is veel sport en spel voor kinderen.

Domaine de Chanteloup bij Le Mans . Ietsje meer west naar noord. Ziet eruit als een ontzettend lief, klein, groen campinkje rondom een mooi landhuis mét zwembad. 

MIDDEN

Camping Les Sucheres is een kleine camping met 38 ruime plaatsen rondom een groot veld. Er is een zwembad en er zijn veel kampvuren. Er zijn ook dieren en meertjes op korte afstand. 

Camping Ferme Pédagogique de Prunay is een kinderparadijs.”

Le Lido in Fontainebleau heeft alvast één voordeel: het is dichtbij Parijs. Maar nu weet ik dat Fontainebleau ook een leuke kleine stad is. Deze kleine camping is groen, heeft ruime plekken onder de bomen, er is een zwembad bij en je kunt er ook tennissen.

La Belle St-Fli wordt gerund door een Nederlandse familie. Kleinschalig, vers brood wordt voor de deur bezorgd en er is een zwembad en een tafeltennistafel. Negen uur rijden vanaf Amsterdam.

Vallée de Lignac “is klein (maximaal 30 plekken), heeft een fijn zwembad en er werken heel lieve mensen.” Het ligt rond een oude Franse boerderij en families met kinderen komen er heel graag. Het wordt gerund door een Nederlandse eigenaar en er is (natuurlijk) iedere dag vers brood. 

MIDDEN-ZUID

CosyCamp in Haute-Loire is een natuurcamping en heeft een lichtelijk festivalgevoel. 

Le tailladis heeft 90 kampeerplaatsen, waarvan iedere plaats ongeveer 90m2 (groot!). Op de virtuele tour zie ik een zwembad, veel bomen en groen, een meertje er is een restaurant en campingwinkel. Het ziet er goed uit!

OOST

Camping Les Jonquilles is een natuurcamping in de Vogezen aan een heel groot mooi meer. 

Bel Air Village Sous le Moulin “is alles wat je wil, maar niks te veel,” zoals een volger deze camping omschrijft. Er is een meertje, er is petanque en veel groen. 

Camping Les Trexons in de Vogezen ziet er ontzettend lief en knus uit. Veel rust, lijkt me, en genoeg te spelen en te rennen voor kinderen. Er is een opzetzwembad. 

ZUID

Vooruit nog een klein beetje naar beneden. Camping Charmant is heel klein met 35 plaatsen en wordt gerund door een Nederlands gezin. Ik zie op de website ook een paar glampingtentplekken. Er is een zwembad, er zijn boerderijdieren en er is schoon sanitair. “Voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuur.” 

WEST

Village de la Guyonnière is een topcamping voor kinderen en met veel respect voor de natuur. Héle ruime staanplaatsen (150 m2-250 m2).

En dan tot slot schreef een volger mij dat ik even mijn tanden op elkaar moest zetten en toch gewoon moest doortuffen: méér naar beneden, naar Les 3 Cantons, en eerlijk: de website ziet er te gek uit. Groen, groen, groen en vrolijk. 

Kamperen in Frankrijk met kinderen

Bon voyage!

Dit artikel ging over kamperen in Frankrijk met kinderen. Ik heb ook een stukje geschreven over tussenstops in Frankrijk, als je met de auto gaat.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk