tussenstopadressen
Hotspots

Tussenstopadressen in Frankrijk

Stel, je rijdt met de auto naar Frankrijk, naar Zuid-Frankrijk om precies te zijn. Misschien heb je wel kinderen achterin of een hondje dat het niet zien zitten om een hele dag (of nacht) in één keer door te tuffen naar de eindbestemming. Dat ben ik! Ik ben al dagen op zoek naar een tussenstop rondom Parijs. Neen, geen hotel langs de weg, ik wil echt iets leuks. Iets idyllisch, iets echt de-vakantie-is-begonnen-achtigs. Ik schakelde mijn Instagramvolgers in en ik kreeg een waslijst aan leuke tips. Ik heb (bijna!) alles opgezocht en bekeken en aan de hand van de websites ervan een selectie gemaakt. Ik ben er dus niet zelf geweest, maar deze tussenstopadressen gaan zeker allemaal op mijn eigen lijst.  

Maison Mazille
Tussen Dijon en Lyon

tussenstopadressen

Goede spot voor langs route du soleil. Veel ruimte en met een groot zwembad. Ik vind het er heel fris en comfortabel uit zien en je kunt ook een familiekamer boeken.
Naar de website

Huttopia Versailles (veel genoemd!)
Links onder Parijs

Een camping waar je ook in een glampinghut (het ziet er chic en comfi uit!) kunt slapen. Het ligt midden in het bos en er is een zwembad. Een Trappeur-tent wordt aangeraden. Huttopia heeft veel verschillende plekken door Frankrijk, ik vind het er ontzettend gezellig uitzien.
Naar de website

La Ferme d’Abbonville
Anderhalf uur onder Parijs

Op weg naar het zuiden is dit een fantastische plek voor een tussenstop. Niet ver van de snelweg en toch heerlijk rustig. Gras om op te ravotten, diertjes om te aaien, ruime slaapgelegenheid met eigen badkamer én Anne Claire serveert een overheerlijke plat repas. Je bent meteen helemaal in Frankrijk.
Naar de website

L’Aunette Cottage
Recht boven Parijs

zwembad

Ik zie op de website schone en grote kamers, lekker veel buitenruimte en een zwembad met een hek eromheen (fijn met kleine kinderen). Je kunt ook er ook voetballen en pingpongen.
Naar de website

D’une Île
Twee uur richting het westen van Parijs

Heel erg instagrammable en van dezelfde eigenaren als die van Septime in Parijs (en dat is een heel goed restaurant, geloof mij maar). Er is fantastisch eten en er zijn lekkere wijnen. ‘Brioche straight from the oven’ lees je op de website. Ik weet genoeg.
Naar de website

Le Moulin des Lambotte
Twee uur ten westen van Parijs

Knus en kleinschalig en met veel dieren. Je hebt er ook ontbijt en diner.
Naar de website

La Ferme de Marie- Eugénie
Tussen Dijon en Lyon

Geen zwembad, wel precies dat Fransige boeren wat je wil
Naar de website

Château de Villiers-le-Mahieu (prijzig)
Een uur links van Parijs

‘Met stip!’ stond er bij deze tip die ik kreeg en wat ik zie: inderdaad, wat een kasteel en wat een plek. Je kunt er zwemmen, eten, tennissen er is een kidsclub, een bioscoopje en een spa.
Naar de website

Buitenhotel Les Nourrits
Twee uur onder Parijs

Ziet er te gek uit. Kleine bungalows in de natuur, gerund door een koppel uit Rotterdam. Je kunt er ook eten en wijn proeven/drinken. Ik zie ook een klein aantrekkelijk badje voor een duik.
Naar de website

La Dime de Giverny chambres d’hôtes
Twee uur ten zuiden van Parijs

Een mooie plek met een heel grote tuin. Chique kamers, ook niet per se goedkoop, maar wel echt luxe en comfortabel. Gerund door lieve mensen en ze serveren er een lekker ontbijt.
Naar de website

Chambres d’hôtes de Parseval
Anderhalf uur ten noorden van Parijs

Heel Fransig en je loopt zo naar het dorp Senlis. Ook heel geschikt voor kinderen.
Naar de website

La Bohème chambres d’hôtes
Anderhalf uur ten noorden van Parijs

Een klein hotel midden in het dorp, met in de tuin een restaurant voor diner en ontbijt. Deze tip kreeg ik vaker getipt.
Naar de website

Hotel Le Barn (niet goedkoop)
45 minuten onder Parijs

Een luxe moderne boerderij in het groen. Er is een mooi groot restaurant en er is zelfs een spa. 
Naar de website

Logis Hôtel le Cygne 
Twee uur onder Parijs

Familiekamers hebben een eigen terrasje en er is een groot zwembad. Je krijgt er ontbijt en er zijn restaurants op loopafstand. Heel vriendelijk personeel.
Naar de website

Les Echaloux
Vier uur onder Parijs

Ik geloof dat dit van een Nederlandse familie is, aan de website te zien. Een heel mooie boerderij in het groen, je kunt er jeux de boulen, zwemmen, borrelen en mee-eten. Er zijn kamers, maar er is ook een camping met kant-en-klaar-tenten. Niks meer aan doen.
Naar de website

Chateau Quesnoy
1 uur boven Parijs

Je zit niet in een dorp, maar je hoeft daar eigenlijk ook niet weg. Het is ook een trouwlocatie dus reken op mooie plaatjes. Er zijn vijf kamers en twee familiekamers. 
Naar de website

Le Logis d’Arnière
Net onder Parijs

‘Dit is een dikke tip’ schreef een volger. Op hun website zie je niet heel veel, alleen heel gezellige Franse hotelkamers, maar bij Booking vind je meer plaatjes en die zien er inderdaad schattig uit. Een beetje ouderwets en kneuterig, maar dat vind ik wel leuk. 
Naar de website

Airbnb in Bavincourt
Drie uur boven Parijs

Gerund door een leuke vrouw, ze heet Nadine die lekker Frans voor je kookt. Ook frietjes voor de kinderen als je wil. Er is ook een uitgebreid ontbijt én er ligt veel speelgoed in het huis en er staan appelbomen in de tuin..  
Naar de website

Airbnb Centre Orléans
Twee uur onder Parijs

Je kunt er gratis parkeren en er is een kinderbedje. Het zit naast een heel leuk restaurant dat GlouGlou heet, wat babyfoon betekent (als je je daar prettig bij voelt uiteraard).
Naar de website

Domaine les Gandins
Vier uur onder Parijs

Een groot landhuis met kleine boerderijtjes eromheen en die kleine boerderijtjes zijn weer gastenverblijven. Heel kidsproof. Als je een tent bij je hebt kunt je die ook opzetten. Het wordt gerund door lieve mensen en je kunt voor het eten aanschuiven meerdere dagen in de week.
Naar de website

Dit waren de tussenstopadressen. Oke en stél je bent in Parijs dan zijn dit mijn favorieten wijnbars.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk