granola
Ontbijt

Home made granola

Granola maken is een lekker werkje en het huis gaat heerlijk ruiken. Bewaar de granola in een grote glazen pot, dan blijft het vers. Komende zondag?

Dit heb je nodig

50 g hazelnoten
50 g amandelen
300 g havervlokken
50 g pompoenpitten
50 g rozijnen
5 el honing
5 el zonnebloemolie
1 el koekkruiden
50 g kokossnippers

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Hak de noten grof met Multi Pro Foodprocessor. 
  • Meng de noten met de havervlokken, pompoenpitten en de rozijnen. 
  • Voeg de honing, zonnebloemolie en de koekkruiden toe en roer tot alles goed gemengd is. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over de plaat. 
  • Bak de granola in 25 minuten goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Laat het helemaal afkoelen en meng dan de kokos erdoor.

Heel 2023 maak ik voor Kenwood elke maand, met heel veel plezier, een recept.

Heb je dit lekkernij ook al gezien?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk