Maak een wortel-notenbrood met rozijnen op een vrije dag. Als je plakjes invriest, heb je er de hele week plezier van.
Dit heb je nodig
Voor 1 brood
100 g sultanarozijnen
150 g hazelnoten met schil
150 g geraspte wortel
75 g quinoameel
25 g lijnzaad
50 g zonnebloempitten
3 eieren
1 snufje zout
1 el agavesiroop
Zo maak je wortel-notenbrood met rozijnen
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een stuk bakpapier in en leg in een rechthoekige cakevorm. Wel de rozijnen 10 minuten in lauw water, zodat ze een beetje opzwellen. Hak de hazelnoten grof. Meng de rozijnen en hazelnoten met het quinoameel, geraspte wortel, lijnzaad, de zonnebloempitten, eieren, het zout en de agavesiroop. Meng het geheel goed met een spatel. Het beslag is niet echt kneedbaar, maar blijft vloeibaar. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 20 minuten gaar. Laat het brood op het aanrecht goed afkoelen voordat je het aansnijdt.
Tip: dit wortel-notenbrood met rozijnen is extra lekker met een likje roomboter erop, een plak oude kaas of wat hazelnootpasta. Of gooi een plakje in de broodrooster, ook super.
Trek gekregen? Dit bananenbrood met walnoten en cranberry is ook een erg goede snack, al zeg ik het zelf. Nog meer lekkere snacks vind je in mijn boek ‘Uit huis met Jet‘.