Vistaco’s met ananassalsa
Diner

Vistaco’s met ananassalsa

Ik houd van taco’s en ik houd van vis. Hoppakee, dat kan heel goed bij elkaar. En het wordt ook nog eens lekker knapperig door de vissticks. Ik dook met Leslie Keijzer de keuken in en we maakten een hapje dat ook al onze kinderen heerlijk vinden. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen hun eigen taco’s bouwen!

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

1 pak Iglo vissticks 
12 Taco schelpen of soft taco’s (wat je zelf het lekkerst vindt)
1/2 Ananas
1 Rode ui
2 Trostomaten
400g Zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt)
400g Maïs (uit blik, uitgelekt)
1 bosje Koriander
1/2 krop IJsbergsla (ragfijn gesneden)
4el Mayonaise
2 Limoenen

Voeg alle ingrediënten direct aan je winkelmandje toe.

Hoe maak ik vistaco’s met ananassalsa?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bereid de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet vervolgens de oven op de juiste stand om de taco schelpen te verwarmen of bereid de soft taco’s in een koekenpan.
  • Pel voor de ananassalsa de rode ui, snipper fijn en hak de koriander (houdt 1/2 apart voor de zwarte bonen-maïssalade). Snijd de ananas en de tomaten (zaadlijsten verwijderd) in kleine blokjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout, limoensap en eventueel een scheutje olijfolie.
  • Meng voor de snelle zwarte bonen-maïssalade beide ingrediënten door elkaar en breng op smaak met olijfolie, koriander, peper en zout.
  • Meng de mayonaise met twee eetlepels water en limoenrasp en sap tot een fris sausje.
  • Vul de taco schelpen met een beetje ijsbergsla en zwarte bonen-maïssalade, verdeel er de vissticks over en garneer met de ananas-salsa en limoendressing.
  • Tip: Voor extra pit, serveer de taco’s met jalapeño’s.

Dit is een artikel in samenwerking met Iglo.
Meer recepten?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk