Ik heb áltijd spinazie à la creme in de vriezer liggen. Voor bij vissticks en gebakken aardappeltjes, maar ik gebruik ook wel eens blokjes door een curry óf ik maak er spaghettisaus van, zoals ik ook met Kim in de keuken deed. Bij dit recept gebruik in pancetta, maar die kun je ook weglaten, dan is het vegetarisch.
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
500g Iglo Spinazie à la crème
300g Spaghetti
1 Courgette
200g Tuinerwtjes (diepvries, ontdooid)
1 Ui
2 teentjes Knoflook
3/4el (Verse) groene pesto
1 Citroen
80g Pancetta
70g Parmezaanse kaas
Voeg alle ingrediënten direct aan je winkelmandje toe.
Hoe maak ik Spaghetti met spinazie-pesto saus?
- Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht om later optioneel toe te voegen aan de saus.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de pancetta krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bak vervolgens de courgette hierin rondom gaar, voeg de erwtjes toe en verwarm 2 minuutjes. Schep uit de pan en bewaar in een bakje.
- Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook. Voeg de spinazie à la crème toe en verwarm het geheel. Schep de groene pesto erbij en breng op smaak met peper en zout. Rasp naar smaak wat citroen zest erbij. Snijd de overige citroen in partjes.
- Meng de pasta met de spinazie-pesto saus (voeg optioneel wat kookvocht van de spaghetti toe voor een extra romige saus), roer de helft van de gebakken courgette-erwten erdoor en verdeel de pasta over de
- borden. Garneer met de overige courgette-erwten, de uitgebakken pancetta, Parmezaanse kaas en partjes citroen.