Een pompoencurry is makkelijk te maken en die warmt je op. Je kunt er alle groentes in kwijt die je (nog) in je koelkast hebt liggen. Ik garandeer je dat ook het bordje van de kleinste aan tafel leeg gaat. Schrik niet van de gember in dit recept, dat heeft de curry echt nodig, maar die zal het niet te scherp maken. En tja, vissticks, moet ik er meer over zeggen? Altijd en overal een grote hit.
Dit heb je nodig
voor 2 volwassenen & 2 kinderen
- 200 g zilvervliesrijst
- 300 g flespompoenstukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 200 ml kokosmelk
- 100 g doperwtjes (uit de vriezer)
- 2 tl milde kerrie
- 1 tl verse gember
- 10 vissticks
- verse koriander (misschien alleen voor de volwassenen)
- olijfolie
Voeg alle ingrediënten direct aan je winkelmandje toe.
Zo maak je Pompoencurry met vissticks
- Bak de vissticks volgens de instructies.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de pompoen toe en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg currypoeder, kurkuma, gemberpoeder en kokosmelk toe en laat 10 minuten sudderen tot de pompoen zacht is. Voeg eventueel vissaus toe voor extra umami.
- Voeg de doperwtjes toe aan de pompoencurry en laat nog 2 minuten koken. Serveer met de rijst en de vissticks.
- Garneer eventueel, voor de volwassen, met koriander.
Dit is een artikel in samenwerking met Iglo.
Meer recepten?
Foto credits: Truusje Rauwerda