Parijs met kinderen
Parijs

Parijs met kinderen

Ik heb een nieuwe buurt ontdekt, hoe is het mogelijk! Ik kom al mijn hele leven zo graag in Parijs, ik dacht dat ik het wel op mijn duimpje kende. Nu kijk ik de laatste drie jaar wel anders naar de stad dan daarvoor. Ik kijk namelijk meer door de ogen van een kind, en wat zijn er geweldig veel speeltuinen, zeg! En wat zijn de speeltuinen vooral goed onderhouden met leuke toestellen en veel bankjes om op te zitten. Parijs met kinderen is te gek.

Deze maand was ik in het 17de arrondissement: een ruim opgezette wijk, redelijk rustig en met lekker veel Parijse gezinnen op straat. Ik tip je graag Square des Batignolles, dat is een soort mini Central Park met speeltuinen, een draaimolen, lekkere paadjes om veilig te steppen en over slootjes heen te springen. Als je daar bent, dan ontbijt/lunch je éérst bij Dose. Superlekker, superkoffie, het eten staat heel snel op tafel en er is een leestafel voor kinderen. Aan de zijkant, buiten het café, neem je dan nog een koffie/thee to go met iets zoets toe en loop je het park in voor een rondje of om de kinderen uit te laten. 
En dáárna loop je iets verder naar Parc Clichy-Batignolles-Martin-Luther-King: zoveel groen (tussen een beetje nieuwbouw-Parijs), lekker wandelen, spelen, fietsen en er wordt altijd wel gevoetbald. Een heel leuk stuk Parijs waar Parijs komt. En dan is het wel weer tijd voor een dutje. 

Niet Parijs met kinderen maar a deux of met vrienden? Lees ook hier mijn andere Parijs tips.

Parijs met kinderen
Geschreven door: Jet van Nieuwkerk