Noedels met krokante vissticks
Diner

Noedels met krokante vissticks

Vissticks, I looooove vissticks. We eten ze zeker twee keer per maand. Zo’n pakkie met acht stuks is bijna niet genoeg voor ons drieën. We eten ze vaak, klassiek, ik noem het gewoon klassiek, met opgebakken aardappeltjes en spinazie à la crème, maar ook wel eens op een broodje óf met noodles, zoals in dit recept. In dit gerecht met noodles zitten ook lekker veel groenten. Geen bimi? Dan kun je ook uiteraard voor broccoli kiezen of sugar snaps, of wat dacht je van haricot verts? Experimenteer maar!

Dit heb je nodig
voor 4 personen

1 pak Iglo vissticks 
2 tenen knoflook
2 cm gember
400 g bimi
250 g edamame
3 stengels lente-ei
1 limoen
3 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el honing
400 g fijne tarwenoedels of rijstnoedels 

Voeg alle ingrediënten direct aan je winkelmandje toe.

Zo maak je noedels met krokante vissticks 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Bereid de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Pel en pers de knoflook. Pel en rasp de gember. Verwijder de harde uiteindes van de bimi. Snijd de lente- ui in dunne ringetjes. Pers het sap uit de limoen. 
  • Meng de sojasaus met de honing, de knoflook, de gember, het limoensap en de sesamolie tot een dressing. 
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de bimi toe zodat deze kort meegekookt wordt. Giet vervolgens af. 
  • Meng de noedels en de bimi met de edamame, de helft van de lente-ui en de dressing. Verdeel vervolgens over de kommen. 
  • Snijd de knapperige vissticks in kleine stukken en verdeel deze over de noedels. Garneer met de resterende lente-ui en serveer direct! 

Tip: Garneer met zwarte sesamzaadjes en chiliflakes. 

Dit is een artikel in samenwerking met Iglo.
Meer recepten?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk