Over deze muffins met blauwe bessen zit een heel geinig lekker crumbletje en owee als die crumble al op is voordat het in de oven gaat.
Dit heb je nodig (12 muffins)
Muffins
70 g roomboter
100 g suiker
1 citroen (rasp)
250 g sour cream
200 g blauwe bessen
1 ei
1 zakje bakpoeder (7 g)
½ theel. baking soda
200 g bloem½
theel. zout
Crumble
70 g tarwebloem
70 g kristalsuiker
60 g roomboter, op kamertemperatuur, in blokjes
½ theel. kaneel
snuf zout
Extra
Muffinbakvorm
12 papieren muffinvormpjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de roomboter in de kom van de keukenmachine of een pan op het vuur. Gebruik de bisschopshaak om de boter door de rest van de ingrediënten, behalve de blauwe bessen, te mengen. Spatel die er op het laatst met de hand doorheen. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes (dit gaat heel makkelijk met een ijsschep).
Maak ondertussen de crumble door alle ingrediënten met de hand te kneden tot er kruimels ontstaan, ongeveer zo groot als erwtjes, maar ze mogen een beetje in grootte verschillen. Strooi het kruim over de muffins en bak 20-25 minuten of tot een satéprikker er droog weer uitkomt nadat je hem er in steekt.
Heel 2021 maak ik voor Kenwood elke maand een bakrecept, want bakken vind ik nou echt een lekker werkje. Van brood, tot gigantische taart en een groene frittata. Kijk voor meer bakrecepten op betterbaking.nl
Meer zoet bakken? Kijk hier.