Makreelrillettes
Lunch

Makreelrillettes met courgettesalade en focaccia

Rillettes komen uit de Franse keuken. Daar maken ze het ook wel eens van varken of van gans, maar deze versie van mij is van makreel. Deze makreelrillettes met courgettesalade en focaccia is lekker licht en perfect voor zomerse dagen.

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

Rillettes

  • 1 gerookte makreel
  • 200 g roomkaas
  • grove mosterd
  • 1 bosje bieslook
  • 1/2 citroen
  • zout en peper

Courgettesalade

  • 3-4 kleine jonge courgettes (500 g)
  • 200 g artisjokharten (pot of blik)
  • 1/2 citroen
  • olijfolie extra vergine
  • 1/4 rode peper
  • 1/2 bosje munt
  • zout en peper
  • 1 focaccia

Ik maakte deze makreelrillettes met courgettesalade en focaccia voor het programma ‘Wat eten we vandaag’ op 24 Kitchen. 

Ga voor de uitgeschreven bereidingswijze naar de website van 24kitchen.

Aan de slag met andere recepten? Hier vind je alle TipvanJet recepten.

Geschreven door: Redactie