Rillettes komen uit de Franse keuken. Daar maken ze het ook wel eens van varken of van gans, maar deze versie van mij is van makreel. Deze makreelrillettes met courgettesalade en focaccia is lekker licht en perfect voor zomerse dagen.
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
Rillettes
- 1 gerookte makreel
- 200 g roomkaas
- grove mosterd
- 1 bosje bieslook
- 1/2 citroen
- zout en peper
Courgettesalade
- 3-4 kleine jonge courgettes (500 g)
- 200 g artisjokharten (pot of blik)
- 1/2 citroen
- olijfolie extra vergine
- 1/4 rode peper
- 1/2 bosje munt
- zout en peper
- 1 focaccia
Ik maakte deze makreelrillettes met courgettesalade en focaccia voor het programma ‘Wat eten we vandaag’ op 24 Kitchen.
Ga voor de uitgeschreven bereidingswijze naar de website van 24kitchen.
Aan de slag met andere recepten? Hier vind je alle TipvanJet recepten.