Makkelijke verrukkelijke paprikasoep
Recepten

Makkelijke verrukkelijke paprikasoep

Er ligt altijd wel een paprika of twee in mijn groentenla. Ten eerste word ik altijd ontzettend vrolijk van de verschillende, knallende kleuren, ten tweede is het een heel goedkope en super gezonde groente (vitamine C), en ten derde kan ik heel goed los op al die verschillende smaken (bitter, zoet, scherp). Daarom vraag ik vandaag dan ook extra aandacht voor de paprika. Zo, dat is eruit. Dan is het nu tijd voor soep, makkelijke verrukkelijke paprikasoep dus.

Dit heb je nodig
Voor 2 personen

8 verschillende kleuren paprika’s (mogen ook puntpaprika’s zijn). Hoe meer kleuren, hoe vrolijker in de keuken.
1 rode ui
5 tenen knoflook
verse gember ±2 centimeter
500 ml kippenbouillon (dit heeft mijn voorkeur, mag natuurlijk ook groentebouillon zijn)
¼ rode peper, fijn gehakt (optioneel)
olijfolie
zout
peper

Zo maak je makkelijke verrukkelijke paprikasoep

Snijd de ui grof en doe deze in een soeppan met flink veel olijfolie. Laat mooi glazig worden. Snijd de knoflook en gember in plakjes en fruit die mee op laag vuur. Je zou er ook een klein pepertje aan kunnen toevoegen, als je van pittig houdt. Snijd de paprika’s in grove repen en doe ze bij de uien in de pan. Zet het vuur hoog en blijf goed roeren. Na een paar minuten mag de bouillon erbij. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen. Als de paprika’s zacht zijn, pureer je alles. Ik vind het lekker om een dikke, grove substantie te houden. Je kunt natuurlijk ook meer water toevoegen, als je van een ietwat gladdere soep houdt. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper, eventueel een kloddertje crème fraîche en wat gesnipperde peterselie om het af te maken, en serveer.

Wil je variëren met soep? Deze linzensoep met kokos is een van mijn favorieten. Meer soeprecepten vind je in mijn boeken ‘Uit huis met Jet‘ en ‘Het boek van Jet‘.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk