Loaded fries met lekkerbek
Diner

Loaded fries met lekkerbek

Dit jaar ga ik lekker veel koken met Iglo en dat is heel goed nieuws vindt iedereen hier thuis, want de vriezer zit hier altijd vol met vissticks, spinazie, spinazie à la crème en lekkerbekjes. Je kunt er ontzettend veel lekkers mee maken en dat ga ik je laten zien. Maar niet alleen! Want laatst stond influencer Joey Jaq naast me en we maakten toen loaded fries met knapperige lekkerbek. Hieronder vind je het recept

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

4 stuks Iglo Oven Lekkerbekje
800 g zoeteaardappelfriet
2 avocado’s
Halve rode kool
4 el mayonaise
1 tl sojasaus
2 limoenen
Koriander

(Hier voeg je alle ingrediënten meteen toe aan je Albert Heijn-mandje)

Kookgerei: oven, bakplaat, bakpapier

Zo maak je loaded fries met knapperige lekkerbek

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Verdeel de lekkerbek over één helft van een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoeteaardappelfriet over de andere helft (of gebruik twee bakplaten). Bak in de oven in 25 minuten gaar en knapperig. 
  • Snijd ondertussen de rode kool flinterdun. Hak de koriander grof. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd in dunne plakjes. Pers het sap uit van 1 limoen en snijd de overige in partjes. 
  • Meng de mayonaise met de sojasaus en het limoensap tot een frisse dressing. 
  • Meng de rode kool met de dressing en de helft van de koriander tot een frisse koolsalade. 
  • Snijd de lekkerbek in grove stukken. 
  • Verdeel de zoeteaardappelfriet over de borden, top af met de koolsalade, de plakken avocado en de stukken knapperige lekkerbek. Garneer met de koriander en de partjes limoen. 

Dit is een artikel in samenwerking met Iglo.
Meer recepten?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk