Krentenbollen met havermout
Recepten

Krentenbollen met havermout en kwark

Deze krentenbollen met havermout en kwark zijn veel voedzamer (en lekkerder!) dan als je ze in de winkel koopt. Maak er meteen tien, want je kunt ze gemakkelijk invriezen.

Dit heb je nodig

200 gram rozijnen
250 gram vanillekwark (de allerlekkerste is van het merk Weerribben, te koop bij o.a. Ekoplaza)
250 gram havermout
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel biobakpoeder
snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de rozijnen tien minuten wellen in warm water. Doe alle ingrediënten in een komen meng ze met een spatel tot een dik beslag.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak tien bollen van het beslag. Dit kun je het beste doen met twee eetlepels.

Bak de krentenbollen met havermout en kwark in 20 minuten gaar. Niet langer, anders worden ze droog. Ook heel lekker met een likje roomboter en een beetje jam of een plak kaas.

Smaakt naar meer? Lees dit recept voor bananenbrood met cranberries.

Foto:havermoutje

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk