kokosmakronen
Zoet

kokosmakronen met chocolade

Ik – en ik hoop jij ook – ga weer bakken. I love kokosmakronen en deze koeken, het zijn eigenlijk bijna cakejes. Ze smaken superkokos en heb je ietsje meer tijd, doop ze dan ook in de choco. Want chóco en koko, oh oh oh, da’s pas lekker. 

Dit heb je nodig voor 10-12 kokosmakronen

  • 4 eiwitten
  • 150 g kristalsuiker
  • 300 g kokosrasp
  • snuf zout
  • 200 g pure chocolade

Zo maak je het  de kokosmakronen

Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eiwitten op met de kristalsuiker. Het hoeft niet zo stijf te worden als bij meringue, maar wel goed schuimig. Doe dit zo’n 2-3 minuten. 

Spatel de kokosrasp en het zout er met de hand doorheen. Schep met een ijsschep bolletjes (of een grote lepel) op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kokosmakronen in 15-18 minuten goudbruin en gaar. In de meeste ovens is één bepaald punt het warmst. Draai daarom de bakplaat halverwege om, zodat alle makronen gelijkmatig garen. Laat helemaal afkoelen.

Smelt de chocolade in de kom van de Kenwoodmachine of au bain-marie (in een kom boven een pannetje met water). Doop de kokosmakronen in de chocolade en laat ze met de chocoladekant omhoog helemaal opstijven. Het kan wel een paar uur duren tot de chocolade helemaal stijf is, houd je dat vol, denk je? 

Tip

Je kan ze ook helemaal plain laten, andere kleuren chocolade gebruiken of chocolate chips of rozijnen door het beslag doen. Vanille door het beslag kan ook nog. Probeer het gewoon uit!.

Heel 2021 maak ik voor Kenwood elke maand een bakrecept, want bakken vind ik nou echt een lekker werkje. Van brood, tot gigantische taart en een groene frittata. Kijk voor meer bakrecepten op betterbaking.nl

Meer zoet bakken? Kijk hier.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk