Ha! Deze is leuk en lekker. Kidsproof pasta pesto zonder knoflook en zonder Parmezaanse kaas. Saai? Heus niet! Eet vooral lekker mee. Zet ook nog wat rauwkost op tafel voor extra groenten en, vooruit, voor jezelf een bakje geraspte kaas.
Dit heb je nodig voor de kidsproof pasta pesto
- 30 g pijnboompitten
- 50 g doperwten
- 30 g basilicum
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
Zo maak je het
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
- Blancheer de doperwten.
- Pureer in de maatbeker van de staafmixer de pijnboompitten met de basilicum, olijfolie en 25 g van de doperwten. Voeg eventueel wat zout en peper toe.
- Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de pasta met de pesto. Garneer met de overgebleven geblancheerde doperwten.
Heel 2023 maak ik voor Kenwood elke maand een recept.