Dit heb je nodig
Voor 20 kaaskoekjes
200 g gezouten roomboter
200 g bloem
2 el (plantaardige) melk
250 g geraspte oude kaas (het liefst zelf raspen)
2 takjes verse rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
Tip: heb je geen gezouten roomboter in huis kun je uiteraard ook gewone roomboter gebruiken. Voeg dan wel een snuf zeezout aan het deeg toe.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de boter in kleine blokjes en doe in een grote kom. Voeg de bloem, melk, kaas, en rozemarijn toe, meng goed en kneed met je handen tot een bol. Dit is een stevig werkje!
Druk het deeg uit op een plank en snijd er 20 vierkantjes van ongeveer 2,5 centimeter bij 2,5 centimeter uit. Leg ze op de bakplaat en schuif de koekjes 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat kaaskoekjes even afkoelen en serveer in een vrolijk schaaltje.
Klik hier voor het recept van mijn bananenbrood.