Soep, daar knap je altijd van op.
Dit heb je nodig
Voor 4 kommen soep
150 g Le Puy-linzen
1 kleine witte ui
1 l groentebouillon
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 tl gemalen komijn
2-3 el tamari (een soort sojasaus, te koop in de biologische supermarkt)
250 ml kokosmelk
100 g verse bladspinazie
zeezout en zwarte peper
Zo maak je heldere linzensoep met kokos
Was de linzen, doe ze in een grote pan en overgiet ze met koud water. Wacht tot het water kookt en laat daarna 10 minuten koken. Snijd ondertussen de ui in heel kleine blokjes en voeg toe aan de linzen. Dan mogen alle overige ingrediënten erbij, behalve de spinazie. Draai het vuur laag en laat de soep nog 20-30 minuten trekken tot de linzen gaar zijn. Inderdaad, het heeft een beetje een rare grijsbruine kleur.
Was de spinazie (verwijder eventueel steeltjes) en verdeel over 4 kommen. Schenk daar de soep overheen. Gebruik een pollepel zodat je ook lekker veel linzen kunt opscheppen. De spinazie slinkt een beetje, maar je houdt wel die crunchy bite.
Tip: de volgende dag is de soep zelfs nóg lekkerder, dus niet weggooien als je overhoudt, maar bewaren in de koelkast.
Geen fan van linzen? Deze paprikasoep misschien? Meer soep recepten vind je in ‘Het boek van Jet‘.