JA! Dit jaar duik ik veel de keuken in met Iglo. En ook soms samen met iemand, bijvoorbeeld Pien! Pien is helemaal te gek en bezeten van koken. We maakten samen een mediterraans gevulde zoete aardappel met spinazie à la crème. Hieronder vind je het recept. Ik vind het heerlijk en het is ook hartstikke kidsproof.
Dit heb je nodig
800 g Zoete aardappelen
450 g Iglo bladspinazie a la creme
2 tenen knoflook
250 g Kikkererwten
1 tl Gerookt paprikapoeder
1 tl za’atar kruiden
1 Rode ui
150 g Feta
10 g Munt
25 g Geroosterde hazelnoten
Voeg alle ingrediënten direct aan je winkelmandje toe.
Zo maak ik de Mediteraans gevulde zoete aardappel
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de zoete aardappelen, leg in een ovenschaal, prik er met een vork kleine gaatjes in, bestrijk met olie en laat 40 minuten in de oven poffen.
- Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Meng vervolgens met een scheutje olijfolie, het gerookt paprikapoeder en wat peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Plaats de kikkererwten de laatste 25 minuten bij de aardappelen in de oven en bak knapperig. Roer halverwege om.
- Pel ondertussen de rode ui en snijd in halve ringen, pel en pers de knoflook. Kruimel de feta, hak de munt en de hazelnoten grof.
- Snijd de zoete aardappelen doormidden en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit, laat ongeveer 1 cm zitten. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode ui samen met de knoflook. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, de za’atar kruiden en het vruchtvlees van de zoete aardappel. Bak het geheel in 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het mengsel terug in de halve zoete aardappels. Verdeel de knapperige kikkererwten er overheen. Garneer met de feta, de hazelnoten en de munt.
Dit is een artikel in samenwerking met Iglo.
Meer recepten?