Frittata met andijvie en ricotta
Recepten

Frittata met andijvie en ricotta

Deze frittata met andijvie en ricotta is supersimpel, superlekker, handig om mee te nemen en ook nog heerlijk de volgende dag.

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

1 klein uitje, gesnipperd
5 zongedroogde tomaten
1 el groene (of zwarte) olijven
150 g andijvie, fijngesneden
6 eieren
1 handje vers basilicum, fijngehakt
6 tl ricotta
olijfolie, om in te bakken
zeezout en grove peper

Zo maak je het

Fruit de ui langzaam in de pan met olijfolie op een laag vuurtje. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes. Voeg de andijvie, tomaten en olijven toe aan de ui als deze glazig is en bak goed mee.

Kluts de eieren in een kom en voeg zout, peper en wat basilicum toe (houd wat over voor de garnering). Giet het eimengsel bij de groente in de pan en zorg dat alles bedekt is. Verdeel de ricotta met een klein lepeltje over de omelet en zet het vuur heel even hoger om het ei een beetje te laten stollen. Zet het vuur weer laag, leg het deksel op de pan en laat de frittata in 8 minuten gaar worden. Garneer met extra basilicum en serveer de frittata met andijvie en ricotta.

Tip: koop een grote zak andijvie speciaal voor dit gerecht. Heb je andijvie over? Bewaar het voor de volgende dag in een omelet. En je hebt ook nog genoeg voor
in een smoothie.

Deze frittata met andijvie en ricotta komt uit het boek ‘Uit huis met Jet‘. Een ander lekker recept uit dit boek, is deze pasta pesto.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk