caponata
Diner

Caponata met gestoofde kabeljauw

Caponata is een gerecht uit het Italiaanse Sicilië. Alhoewel het misschien wel heel spannend klinkt, kan je het gerecht het beste omschrijven als een groentegerecht dat vooral bestaat uit aubergines.

Dit heb je nodig
4 personen

  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 2 middelgrote uien
  • 3 rijpe romatomaten
  • 1/2 struik bleekselderij (met blad)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el Taggiasche olijven (zonder pit)
  • 2 el kappertjes
  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 kabeljauwfilets zonder vel
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 ciabatta

Ik maakte deze caponata voor het programma ‘Wat eten we vandaag’ op 24 Kitchen.

Ga voor de uitgeschreven bereidingswijze naar de website van 24kitchen


Meer recepten van TipvanJet? Lees hier.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk