cadeautips
Blijmakers

Cadeautips voor de gastheer of gastvrouw

Als je bij iemand gaat eten, dan neem je een kleinigheidje mee. Dat is wel zo aardig, iemand doet veel moeite om lekker voor je te koken. Hier hadden we er al over geschreven. Maar er zijn nog meer cadeautips en het hoeft helemaal geen fortuin te kosten. Heb je meteen een goede binnenkomer.

  • Stel voor om het dessert mee te nemen. Handig, want dan kun je zelf kiezen.
  • Een bloemetje is altijd goed. Kies dan niet voor een standaard bos met rozen. Het is handig om te weten wat een beetje de stijl van de gastvrouw of -heer is. Leuk is dan om naar een wat duurdere zaak te gaan waar je bloemen per stuk kunt kopen. Voor twintig euro heb je dan ongeveer acht verschillende bloemen. Klinkt karig, maar dat is het niet, omdat het vaak heel bijzondere en grote zijn.
  • Ik heb wel eens een heerlijk handzeep gekregen en ik merkte toen dat ik dagelijks wel even aan diegene dacht omdat ik er elke dag een pompje van gebruikte. Ik vond dat dus een heel leuk idee. En dan niet iets van de drogist hè, een iets specialere variant.
  • Een fles olijfolie vindt echt iedereen leuk. En dan niet de duurste van de supermarkt, maar ga naar een goede delicatessenzaak of een olijfoliewinkel waar je de lekkerste olijfolie kunt tappen in een coole fles met een beugeldop.
  • Goede kans dat degene waardoor je wordt uitgenodigd van koken houdt. Dan is een cadeautje snel gevonden: een kookboek natuurlijk.
  • Als we het toch even bij koken houden: zet één stap binnen een kookwinkel en je komt ook naar buiten met iets leuk voor jezelf, maar zijn ook genoeg cadeautips te kopen. Een mooie theedoek, geinige kurkentrekker, chique pepermolen; je kunt daar makkelijk voor een klein bedrag slagen.

Krijg jij gasten? Dit zijn twee geweldige kookboeken.