Bumble BFF
Blijmakers

Bumble BFF is het nieuwe Tinder

Ik heb al 26 jaar een hartsvriendin. We raakten bevriend in groep 1 en woonden bij elkaar om de hoek. Ik fietste altijd keihard de brug op en mocht van mezelf daarna niet meer trappen, tot aan haar huis. Waar ik was, was zij en andersom. 

Maar ik heb me in ons leven ook weleens alleen gevoeld, ondanks dat we beste vriendinnen waren. Zij ging op een gegeven moment verhuizen naar een andere stad, ik ging een tijdje stage lopen in een ander land, zij was ooit lang op reis. In die periodes maakten we nieuwe vrienden en dat heb ik weleens moeilijk gevonden. Ik was verlegen (dat ben ik eigenlijk nog steeds) en ik durfde niet zomaar op iemand af te stappen om te vragen om eens samen te eten. Ik kon makkelijk elke dag alleen op pad, ik vond het niet per se erg om solo te thuis te dineren, maar op den duur had ik wel zin in een beetje aanspraak of in iemand met wie ik kon praten en geinen.

Er waren toen momenten waarop ik de app Bumble wel had durven overwegen, een app waar je vrienden mee kunt zoeken en dat vind ik een fantastisch initiatief. Met de online campagne #askingforafriend wil Bumble eenzaamheid onder jonge vrouwen bespreekbaar maken en helpen om nieuwe vriendschappen te sluiten. Namelijk: uit onderzoek blijkt dat 32 procent van de Nederlanders aangeeft het lastig te vinden om nieuwe vrienden te maken en meer dan 40 procent voelt zich wel eens eenzaam. Bumble wil laten zien dat mensen in elke fase van hun leven nieuwe vriendschappen kunnen sluiten en moedigt vrouwen aan om op een veilige manier nieuwe vrienden te vinden.

Stel: je komt in een nieuwe stad te wonen, je loopt ergens een tijdje stage ver van huis of gaat een maand of langer alleen op reis. Download Bumble, schakel over naar BFF, maak een profiel aan en je kunt gaan swipen. Je weet maar nooit, misschien ontmoet je wel een echte hartsvriendin voor die periode. Of voor het leven.

Tip van Jet:

Op mijn 21ste kreeg ik van mijn hartsvriendin al onze e-mails geprint en chic gebundeld in een ringmap. Mooi trouwerijmateriaal, maar ook fijn om zo nu en dan eens in te lezen over onze pubergevoelens en over ‘hoe het vroeger ook alweer was’.

Dit is een artikel in samenwerking met Bumble BFF.
Klik hier voor de meer informatie over adverteren & Samenwerken

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk