Oma bakt áltijd boterkoek. Als er iemand jarig is of bij wat voor een feestje dan ook, dan weet je dat de koek van oma op tafel staat. Het is haar recept (reuzegemakkelijk), maar nu wel met een beetje kardemom erdoorheen om het ietsje funkyer te maken.
Dit heb je nodig
250 g witte basterdsuiker
250 g roomboter
2 theel. kardemompoeder
snuf zout
300 g tarwebloem
1 ei, geklutst
Zo maak je de boterkoek
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de suiker met boter, kardemompoeder en een snuf zout in de kom van de mixer met een bisschopshaak. Voeg de bloem toe en schep er rustig doorheen. Je krijgt een heel stug deeg, dat hoort.
Duw het deeg in een taartvorm. Als het uit elkaar valt, duw het dan even stevig aan, in de oven komt het straks allemaal goed omdat de boter dan smelt en het deeg zachter wordt. Kluts het ei en bestrijk de boterkoek daarmee. Bak in circa 20-25 minuten goudbruin.
Heel 2021 maak ik voor Kenwood elke maand een bakrecept, want bakken vind ik nou echt een lekker werkje. Van brood, tot gigantische taart en een groene frittata. Kijk voor meer bakrecepten op betterbaking.nl
Meer zoet bakken? Kijk hier.Artikel delen?