Ja je leest het goed. Bloemloze chocoladetaart en och wat s’ie lekker zoet. Ik vind het zelfs een verjaardagstaart. Ga los met de decoratie, het is feest!
Dit heb je nodig
- 300 gram pure chocolade, in stukjes
- 150 gram ongezouten roomboter, in blokjes
- 8 eieren, gescheiden
- 40 gram cacaopoeder
- 200 gram kristalsuiker
- frambozen als garnering
- poedersuiker als garnering
- snuf zout
Zo maak je de bloemloze chocoladetaart
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de springvorm aan de onderkant en zijkant met bakpapier.
Smelt de chocolade en roomboter in de kom van de keukenmachine. Voeg de eidooiers toe en meng voorzichtig door met de bisschopshaak. Voeg het cacaopoeder en een snuf zout toe en meng door. Doe het chocolademengsel over in een andere grote kom en maak de kom goed schoon en vetvrij.
Doe de eiwitten in de kom en klop met de garde op tot je zachte pieken hebt. Voeg beetje voor beetje de suiker toe, tot je glanzende pieken hebt.
Spatel 1/3 van het eiwitmengsel door het chocoladebeslag. Voeg de rest toe en spatel door. Stort het beslag in de vorm en bak circa 30 minuten. De taart hoeft vanbinnen niet helemaal gaar te zijn, je wil juist dat hij een beetje kleverig blijft. Als je vorm kleiner is, duurt het langer. Een satéprikker moet er nog een beetje nat uitkomen, met een paar kruimels eraan.
Haal de bloemloze chocoladetaart uit de oven en laat helemaal afkoelen. Garneer met frambozen en poedersuiker voordat je hem aansnijdt.
Heel 2022 maak ik voor Kenwood elke maand een bakrecept, want bakken vind ik nou echt een lekker werkje. Van brood, tot gigantische taart en een groene frittata. Kijk voor meer bakrecepten op betterbaking.nl
Nog meer zin in zoet? Lees hier.