Komt het bananenbrood je al de neus uit? Je ziet het tegenwoordig overal, ik weet het. Maar toch, het is ook echt wel verschrikkelijk lekker en ik heb het eigenlijk standaard in huis (snijd in plakjes en leg in de vriezer). Als ontbijt, voor tussendoor of na het eten met een bolletje ijs of een lik jam.
Dit heb je nodig
Voor 8 plakken
4 rijpe bananen (hoe bruiner hoe beter), gepeld
3 eieren
150 g havermeel (bloem is ook prima)
2 tl bakpoeder
3 tl kokosrasp
3 el gedroogde cranberry’s
1 handje walnoten, grof gehakt
1 snuf zout
boter, om mee in te vetten
honing of notenpasta (optioneel)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 175 °C en vet het bakblik in met boter. Mix 3 bananen en eieren met de staafmixer tot een glad geheel. Spatel daarna de overige ingrediënten erdoorheen, behalve de honing of notenpasta. Giet het mengsel in het ingevette bakblik en leg er een doormidden gesneden banaan op. Zet 45 minuten in de oven.
Laat het bananenbrood even afkoelen en serveer met eventueel een likje honing of wat notenpasta.
Inspiratie nodig voor meer lekkere snacks? Dit homemade rozijnenbrood is ook een aanrader. Meer recepten vind je in mijn laatste boek ‘Uit huis met Jet’.