Bananenbrood-cheesecake
Recepten

Bananenbrood-cheesecake

Mijn twee favoriete baksels zijn zonder twijfel bananenbrood en cheesecake. Maar waarom kiezen als je ze allebei tegelijk kunt eten? Een verrassende combinatie: bananenbrood-cheesecake.

Dit heb je nodig
Voor 1 taart

Bananenbroodbeslag

  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 190 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 rijpe bananen
  • zout
  • 2-3 tl gemberpoeder
  • 2 el geraspte kokos

Cheesecakemengsel

  • 300 g roomkaas
  • 2 eieren
  • 120 g poedersuiker
  • 2 el bloem

Optioneel: fruitsalade

  • 600 g gemengd fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, frambozen)
  • 1 limoen
  • honing naar smaak
  • kardemompoeder
  • poedersuiker om te bestuiven

Ik bakte deze bananenbrood-cheesecake voor het programma ‘Wat eten we vandaag?’ op 24Kitchen.

Ga voor de uitgeschreven bereidingswijze naar de website van 24Kitchen.

Niet zo’n zin in cheescake? Probeer dan eens dit recept voor bananenbrood.