Mijn twee favoriete baksels zijn zonder twijfel bananenbrood en cheesecake. Maar waarom kiezen als je ze allebei tegelijk kunt eten? Een verrassende combinatie: bananenbrood-cheesecake.
Dit heb je nodig
Voor 1 taart
Bananenbroodbeslag
- 125 g roomboter, op kamertemperatuur
- 190 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 2 rijpe bananen
- zout
- 2-3 tl gemberpoeder
- 2 el geraspte kokos
Cheesecakemengsel
- 300 g roomkaas
- 2 eieren
- 120 g poedersuiker
- 2 el bloem
Optioneel: fruitsalade
- 600 g gemengd fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, frambozen)
- 1 limoen
- honing naar smaak
- kardemompoeder
- poedersuiker om te bestuiven
Ik bakte deze bananenbrood-cheesecake voor het programma ‘Wat eten we vandaag?’ op 24Kitchen.
Ga voor de uitgeschreven bereidingswijze naar de website van 24Kitchen.
Niet zo’n zin in cheescake? Probeer dan eens dit recept voor bananenbrood.