wollen hemdje
Trek het aan

Het gouden hemdje dat niemand ziet

‘Heb je het niet koud, schat? Is dit niet te dun?’ Ik hoor het mijn moeder elk jaar zeggen als oktober weer aanbrak. Onder mijn winterjas zat alleen nog maar een dunnig bloesje of een of ander fladderig truitje. Ik maak mijn kast nooit winterklaar, ik draag zomer en herfst door elkaar en kwam inderdaad soms wat rillerig en koud aan op een afspraak. Tot ik een paar jaar geleden een wollen hemdje kreeg. Van mijn moeder uiteraard. Eentje met een lage hals. Die gaat steevast aan onder alles wat ik nu aantrek, je ziet ‘m nooit zitten en ik heb het niet meer koud. Merken die een wollen hemdje (of eentje met lange mouwen, die heb ik ook) verkopen zijn Joha of Dilling. Er zijn vast nog meer namen, maar deze vind ik fijn. Geen gekriebel en toch dat leuke zomerse bloesje.

En nu je baby warm houden? Lees hier.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk