winterdip
Lijf & Geest

Beat de winterdip

Ik voel het, het zit in de lucht: het gure weer komt er weer aan en ik heb er zin in. Jurken weer in de kast, dikke truien weer op de plank. Buiten eten wordt nu weer binnen met kaarslicht. De kachel gaat wat hoger en ook mijn muziekkeuze verandert van zomerse dansmuziek naar zwoele easy listening. Je hoort mij nu ontzettend verheugen op het nieuwe seizoen, maar wacht maar tot het dagen nat en koud is, dan hoor je mij wel anders piepen. En de winterdip, die ligt ook elk jaar op de loer, maar toch lukt het mij aardig om die de laatste tijd te tackelen. Ha! Gelukkig, ik word ook ouder en wijzer. Ik vertel je hoe.

  • Vooral denken: HA! Winter! Gezellig! Romantisch! Kaarslicht! Glühwein! Sneeuw! Feestdagen! Met andere woorden: denk aan de leuke dingen die bij de winter horen.
  • Kook lekker en veel. Haal weer eens wat kookboeken tevoorschijn, kijk welke groenten er in het seizoen zijn en duik de keuken in.
  • Gooi je vriezer vol met de lekkerste pastasaus van de wereld (check de bolognesesaus van Miljuschka maar eens) en je hebt altijd een bordje comfortfood bij de hand.
  • Naast goed eten moet je denken aan een beetje extra supplementen. Aan vitamine D bijvoorbeeld. De zon laat zich minder snel zien, dus ik kan altijd wel wat extra gebruiken. Ik gebruik deze van Vitakruid. Paar druppeltjes op je tong of door je ontbijt. Ik slik ook al heel lang en trouw elke dag gebufferde vitamine C en multivitaminen.
  • Laat alvast je schaatsen slijpen. Je weet maar nooit!- Mest je kledingkast uit. Wat je al een jaar niet meer hebt aangetrokken mag weg. Verkoop het, geef het weg aan iemand in je omgeving of breng het naar de kringloop. Zo, dat ruimt op!- Begin nú te sparen voor je vakantie in de zomer.
  • Je gaat mij nu echt vervloeken, maar beweeg! En je weet dit zelf ook heus wel en soms heb je er echt geen zin in, maar je knapt altijd op na een beetje sporten. Dag winterdip.
  • Zet leuke afspraken in je agenda. Diners, een uitje, een weekend weg… Veel om je op te verheugen in ieder geval.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vitakruid. Maar het leuke, en vooral ook belangrijke, is dat ik dit merk al meer dan een jaar gebruik. En omdat ik het al een paar keer eerder tipte op mijn Instagramaccount ben ik door Vitakruid benaderd om samen te werken. Voor meer informatie over Vitakruid klik je op de knop hieronder.

Meer lezen wat werkt tegen een winterdip?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk