yes you woke up like this- wimpers verven zomerklaar
Beauty

Zelf je wimpers verven

Geen mascara meer mee in je koffer, lang leve de thuisspa. TipvanJet ging zelf aan de slag met het verven van wimpers. De eerste keer is DOODENG: je bent bang dat er verf in je oog komt, dat de kleur paars uitslaat of dat alle haartjes uitvallen, maar het is helemaal zo moeilijk niet. Lees goed de handleiding die in de verpakking zit en doe je voordeel met deze extra tips.

  • Begin altijd met het reinigen van je ogen met een product zónder olie. Dit is belangrijk omdat olie er voor zorgt dat de verf niet hecht aan je wimpers. Maak je ogen na het reinigen ook weer goed droog.
  • Smeer de huid rondom je ogen goed in met een vettige crème. Het liefst vaseline, maar een vettige gezichtscrème doet het werk ook. Hiermee voorkom je dat als je uitschiet – en ja, dit gaat gebeuren – de verf hecht aan je huid en je twee dagen als pandabeer door het leven moet.
  • In de meeste pakketten zitten handige papieren vormpjes die je onder je oog kan plakken. Ook deze zijn er in het kader van netheid. Wij vinden ze vooral in de weg zitten en hebben gemerkt dat het zonder ook prima (= beter) lukt, mits tip 1 is nageleefd.

NEEM DE TIJD! Voor je het weet sta je vloekend en tierend voor de spiegel.

  • Onthoud: één oog tegelijk. Je kunt je dan volledig focussen op het oog en de inwerktijd preciezer in de gaten houden.
  • NEEM DE TIJD! Voor je het weet, kwak je die verf in je oog en sta je vloekend en tierend voor de spiegel zonder nog maar iets te kunnen zien. Borstel de verf rustig door je wimpers en laat die lang genoeg intrekken. Voordeel: je zult je wimpers niet snel te donker vinden, dus beter iets te lang dan te kort in laten trekken.
  • Eerlijk is eerlijk: net zoals het haar op je hoofd worden je wimperharen ook belast door de verf. Het kan zijn dat je wimpers door het verven iets van hun natuurlijke krul verliezen. Merk je dit en wil je je wimpers optimaal verzorgen? Dan zou je kunnen kiezen voor een wimperserum voor wat extra verzorging.

GEEF NIET OP. Oefening baart kunst, dus geef de eerste keer niet op als het niet helemaal soepel loopt. Je wordt er vanzelf handiger in en je kunt de hele vakantie au naturel rondbanjeren. Want yes, de wimperkit is lit. 

Deze en deze kits hebben wij gebruikt.

Ben jij zomerklaar? Lees hier de editoral van Jet.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk