wijnglashouder Yvette van Boven
In de Keuken

Voor 50 piek een andere keuken

Dit is eigenlijk een tip van kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven. Het was een onbewuste tip, ze heeft het zelf niet doorgehad.

In het kookprogramma Koken met Van Boven staat Yvette in haar eigen keuken en draait ze deeg in de Magimix voor de bodem van een kaastaart. Achter haar prijken verschillende soort vlijmscherpe messen tegen een enorme magneet aan de wand. Ideaal, want zo beschadigen ze niet als je ze in een la mietert. Of eerst vier keer mis prikt in een messenblok; toch jammer van het puntje. Ik dwaal af, het ging niet om die messen, maar om de glazen die ondersteboven erboven hangen. Geweldig idee, die glazen aan een wijnglashouder. Kan in elke keuken en zo verstoffen ze niet in een kast.
Je hoeft niet met een grote boog dat ene mooie wijnglas achterin te pakken om vervolgens het glas ervoor nét niet kapot te gooien. En je hangt je mooiste champagnecoupes in het zicht. Alsof je in een gezellig barretje staat waar toevallig een pan op het vuur pruttelt. 

Ik kocht dit rek op bol.com. Ik zocht onder de naam wijnglashouder.

Misschien is deze niet zo chic als die van Yvette, want die is van messing en dik een meter lang. Maar het is een begin!

Meer tips voor in de keuken? Lees dan dit artikel over wat niet kan ontbreken in je basis stash.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk