in je eentje uit eten
Lijf & Geest

Tips voor solo uit eten gaan

Alleen eten is echt niet zielig. Sterker nog: er zitten een heleboel voordelen aan. Dus mocht de situatie zich voordoen dat je graag uit eten wil maar geen gezelschap hebt (of je hebt gewoon een klote dag): neem geen genoegen met een snelle to-go maaltijd, maar neem jezelf mee uit eten. Voor wie dat toch nog steeds enigszins ongemakkelijk vindt: tips om het minder ongemakkelijk, sneller en vooral leuker te maken.

  • Treat yourself. Er is weinig lekkerder dan jezelf te trakteren op een glas wijn (ben je ook meteen wat relaxter). Niks zieligs aan. Dat je alleen zit te eten betekent nog niet dat je niet een beetje mag uitpakken. Neem voorál ook een dessert, hoef je die eindelijk eens met niemand te delen.
  • Lees een boek, een krantje of een lekker blad. Zo heb je toch iets te doen. En het staat bovendien een heel stuk leuker dan de hele maaltijd lang in je telefoon te duiken. Neem ook altijd pen en een opschrijfboekje mee, zodat je wat aantekeningen of kunt maken van nieuwe plannen in je leven.
  • Ga zitten aan de bar. De bar is de ideale plek in een restaurant om alleen te eten. Je kunt makkelijk een gesprek aanknopen met andere mensen aan de bar en met een beetje geluk is er zelfs een leuke bartender om even mee te kletsen.
  • Bestel meerdere kleine gerechten. Zo hoef je minder lang tussen de maaltijden door te wachten. Bestel meerdere voorgerechten en geef aan dat je die graag tegelijk op tafel wilt hebben.
  • Trek iets leuks aan. Dan voel je je beter en dus ook zelfverzekerder om in je eentje te gaan eten.
  • Leuk spel bij verveling: probeer van de andere tafels te verzinnen wat de samenstelling is van het gezelschap. Net verkering? Buitenechtelijke vrouw? Vervelende werklunch met iemand die je eigenlijk haat?
  • Als je eigenlijk zo snel mogelijk in je bedje wil liggen zou je thuis alvast het menu kunnen bestuderen zodat je gelijk kunt bestellen en kun je bij de koffie direct vragen om de rekening.

Zo, en dan heb je vanaf nu nooit meer een excuus om niet uit eten te gaan.

En nu op naar een leuk restaurant in Parijs.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk