september stout
Editorial Jet

Even wat anders dan roeren in een pannetje

Ik trok deze week mijn stoute schoenen aan. Ik kocht een paar kicksen en hees twee lange sokken op. De scheenbeschermers van mijn vriend meurde zo naar oud zweet dat ik het risico nam om ze thuis te laten. Het was minstens vijftien jaar geleden dat ik een serieus balletje heb getrapt. Ik stond altijd rechtsbuiten bij het Amsterdamse SC Buitenveldert en scoorde nooit. Wel kon ik vrij hard rennen en schoot ik heel soms per ongeluk een hoekschop perfect voor het doel. Hoe mijn voetbaltraining afliep lees je deze maand hier op TipvanJet, want het thema stout gaat over uit je comfortzone gaan. Dat is eng, maar kan je daarna een ontzettend goed gevoel geven. Je krijgt van ons een bucketlist met tien ideeën om even uit je veilige routine te stappen.  

En stout gaat uiteraard óók over tussen de lakens. Ha! Nu heb ik je aandacht!
Ik wil het over seks hebben op TipvanJet. Tja, het is even wat anders dan roeren in een pannetje, vertellen waar je de mooiste bloemen koopt, adviseren over apps waar je rustig van wordt of wieden in de moestuin van mijn moeder. Hey hallo, ik zit net als jij aan thuisdinertjes met vriendinnen en sta met ze in de kroeg. Dan is liefde en seks een veel besproken onderwerp. We vertellen verhalen, delen onzekerheden en geven elkaar advies.

Jullie kunnen deze maand je prangende tussen-de-lakens-vragen inleveren, ik ga voor de antwoorden bij een psycholoog-seksuoloog langs. We schrijven ook over onze liefde voor psychotherapeut Esther Perel. En over duurzame lingerie, jazeker is die pikant, wacht maar af. Je gaat lezen over opwindende boeken voor in bed en podcasts die goed zijn voor rode oortjes in de trein, niemand die het ziet.

Ik wil het over seks hebben op TipvanJet

Ik verheug me erg op een nieuwe vaste column geschreven door de Pijpmeisjes: hilarische, gênante, tenenkrommende en vreselijk herkenbaar verhalen over het dateleven van drie single vrouwen uit de Amsterdamse wijk de Pijp.

En dan wil ik even aandacht voor EasyToys, onze hoofdsponsor deze maand. Dat is de website waar je seksspeeltjes kunt kopen. Beter kun je niet terecht voor een stout cadeautje. Er komt ook een heus STRIKT ANONIEM testpanel die daarna haar beste vondsten van EasyToys zal delen. Ik zeg alleen maar dit: womanizer.

Uiteraard lees je tijdens de stoute maand ook gewoon het eetdagboek van een kok, dit keer met Freek van Noortwijk, geef ik je recepten, vertel ik hoe je in godsnaam zelf een leuk behangetje ongekreukt op de muur plakt, waar je wil eten in Stockholm, en krijg je uiteraard weer veel huis-tuin-en-keukentips zoals je van mij bent gewend.

Van nieuwe voetbalschoenen naar de Rolls-Royce onder de sextoys. Het wordt leuk in september, dat is zeker. En een beetje spicy.

Foto credits: Esmee Franken