Spaghetti alla puttanesca
Diner

Spaghetti alla puttanesca

Een supersimpele spaghetti die je gemakkelijk kunt serveren als je mensen te eten krijgt, want zo ontiegelijk lekker en restaurantwaardig. Deze spaghetti alla puttanesca maak ik met Mutti Tomaten, want die zijn nou eenmaal het lekkerst.

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

  • spaghetti      – 320 gram
  • kappertjes    – 2 eetlepels
  • ansjovisfilets – 25 gram
  • knoflook        –  2 tenen
  • Mutti gepelde tomaten – 800 gram
  • peterselie – een flinke bos
  • zwarte kleine olijfjes –   100 gram, ontpit
  • zout en peper

Zo maak je het

Spoel de kappertjes af onder de koude kraan en hak ze grof. Plet de olijven met een mes of hak doormidden. Was en droog de bos peterselie en hak die fijn. Breng een grote pan vol water aan de kook en strooi er zout in (ongeveer een halve eetlepel). Daarin wordt de spaghetti gekookt.

Zet een andere pan op het vuur en doe daarin olie, knoflook en de ansjovisfilets. Prak de ansjovis met een vork door de olie zodat die smelt. Doe ook de kappertjes erbij. Laat alles op middelhoog vuur kleur krijgen gedurende een minuut of 5. Voeg de tomaten toe en meng alles goed door elkaar. Laat ongeveer 10 minuten sudderen. Kook ondertussen de spaghetti bijna gaar. Als de saus gaar is de knoflook eruit vissen en de olijven toevoegen. Strooi de fijngehakte peterselie erover. Hevel de spaghetti (zonder het kookvocht) over in de pan met de tomatensaus, laat alles nog een halve minuut op halfhoog vuur op smaak komen, proef of de spaghetti gaar is en serveer. Serveer de spaghetti alla puttanesca met versgemalen peper. 

Wil je meer koken met tomaten?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk