snelle hap
Amsterdam

Hier eet je een lekkere snelle hap

De snelle hap buiten de deur. Je hebt later op de avond een afspraak, gaat naar een voorstelling of een concert, en voordat je in de rij staat bij een vieze afhaalplek met een klef broodje in de hand, geef ik je de volgende tips.

Spirit

Dit is een buffetrestaurant in Amsterdam-Oost. Denk vooral niet meteen aan fastfood, eerder aan geweldige, kleurrijke, vegetarische (je hebt er ook veel vegan opties) en biologische gerechten, zoals verschillende salades, gegrilde groenten, soepen, tofu, gebakken tempé. Je schept zelf op, warm en/of koud, en rekent af per gram. Heerlijk, vers, gezond en perfect als je niet veel tijd hebt. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren. Op elk moment van de dag verandert ook weer het aanbod.
Czaar Peterstraat 2A

Holy Ravioli

Dit is een klein winkeltje in Amsterdam-West waar je de allerlekkerste vers bereide ravioli kan kopen om zelf thuis te koken of om daar aan een tafeltje op te eten. De vullingen wisselen vaak, dat hangt van het seizoen af. Ik hoop dat je goed in keuzes maken bent, want ze hebben wel 15 verschillende soorten vullingen. Bij elke vulling hoort weer een andere saus die er perfect bij past. Heb je geen zin in pasta, dan kun je hier ook een lekkere soep of salade bestellen. Er is altijd een leuke, sympathieke jongen die je helpt. 
Jan Pieter Heijestraat 88

Sushito

Kom hier voor een perfectepoké bowl. Hartstikke lekker, snel klaar, dus je staat zo weer buiten.
Jan Pieter Heijestraat 127 en Eerste van der Helststraat 74

Venkel

Dit is een van mijn favoriete saladebars. Nu hebben ze, naast een filiaal in de Pijp, ook een geopend in de Javastraat, in Amsterdam -Oost. Misschien vind ik dit ook wel een van de leukste straten van de stad. Er zitten zoveel leuke restaurants, koffietentjes en concept stores, en daarnaast vind je er ook een super groenteman, kaasboer, wijnwinkel en Turkse supermarkt. Bij Venkel heb je heerlijke verfijnde salades met meer lekkere spulletjes dan alleen groene sla.
Albert Cuypstraat 22 en Javastraat 55

Fou Fow Ramen

Een klein fris, klein pijpenlaatje in de Jordaan. Je zit aan kleine tafels en krukjes en het is er hartstikke druk. Ramen zijn superhot en superlekker. Bestel een warme dampende rijk gevulde noodlesoep, slurp slurp, en je staat weer buiten. Elandsgracht 2A

Mondo Mediterraneo

Dit is een beetje een verstopte ‘eetwinkel’ en zit op een idyllisch hoekje. Het heeft een witte gevel met daarop in grote zwarte letters ‘traiteur’. Het is dus een Italiaanse traiteur met altijd vers, klassiek en ontzettend lekker eten. Heb je ook nog snel een cadeautje nodig? Koop dan hier een goede fles olijfolie. In de zomer staan er een paar tafeltjes buiten en anders kun je binnen zitten aan de grote tafel. Makkelijk om na je werk even binnen te lopen, iets af te halen of daar snel een bordje te eten. Czaar Peterstraat 174

Liever thuis iets lekkers maken dan een snelle hap in Amsterdam? Klik dan hier voor meer recepten.