Ik heb een nieuwe turboblender op mijn aanrecht staan, een apparaat dat ook vacuüm kan zuigen. De vacuümpomp zet je een minuut op de blender, dan hoor je een zacht gebrom. Alle lucht wordt uit de blender gezogen, waardoor je smoothies, soepen en pesto’s een heel zachte en egale textuur krijgen. De kleur is véél knallender dan normaal en het blijft langer goed.
De vacuümpomp koop je er apart bij en die zet je handmatig op de kan. Ook zónder pomp is het nog steeds een turboblender, maar voor de kookliefhebbers is het absoluut een hebbedingetje.
Dit zijn twee smoothies die ik vaak in de ochtend maak.
Hard core green juice
Dit heb je nodig
2 grote glazen
1 Citroen, zonder schil (eventueel pitjes ook uithalen, ik doe dat niet)
1 appel zonder klokhuis, met schil (juist in de schil zitten veel vitamine)
¼ komkommer, met schil
1 steel bleekselderij
Een hand spinazie
300 ml (kokos) water
Stop alle ingrediënten, gesneden in stukken, in de blender en mix tot een glad geheel.
Breakfast smoothie
Dit heb je nodig
2 grote glazen
1 banaan
2 dadels (zonder pit)
3 eetlepels havermout
300 ml amandelmelk
1 eetlepel chiazaad
200 ml (kokos) yoghurt
snuf kaneel
eventueel honing
Stop alle ingrediënten in de blender en mix tot een glad geheel.
- Tip: ik vind het nog lekkerder om hier een bevroren banaan voor te gebruiken.
Dit is een artikel in samenwerking met powerblender van Sage appliances. Sage verkoopt ook andere keukenapparaten, onder anderen bij bol.com